Renovatie Ooglijdersgasthuis

Voor onze opdrachtgever Plegt-Vos zijn wij in augustus 2020 gestart met het verzorgen van de elektrotechniek, PV panelen, intercominstallatie en domotica voor het transformeren van het monumentale Ooglijdersgasthuis naar appartementen en woningen. Daarbij ontstaan 5 bouwdelen, een parkeergarage en een prachtige binnentuin.

Het pand werd in 1892 gebouwd als oogziekenhuis naar een ontwerp van D. Kruijf. Het gebouw is in duidelijke neorenaissance stijl uitgewerkt, met zorgvuldige detaillering. In 1989 verhuisde het Ooglijdersgasthuis naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Het oude gebouw werd gekocht door de Hogeschool Utrecht. In 2011 verkocht de Hogeschool Utrecht het pand aan een investeringsmaatschappij. De nieuwe eigenaar wilde het gebouwencomplex oorspronkelijk als onderwijspand, kantoorruimte of als een hotel verhuren, maar deze opties vielen een voor een af. Uiteindelijk restte een herbestemming tot appartementen en woningen.

Dit project wordt in bouwteamverband met o.a. Plegt-Vos en Bos Groep gerealiseerd door Stigho. Meer weten over dit unieke project en welke werkzaamheden Stigho uitvoert? Klik op onderstaande button! 

Transformatie Ooglijdersgasthuisa-2.jpg b-3.jpg e.jpg ooglijdersgasthuis-1.jpg ooglijdersgasthuis-2.jpg 1-5.jpg 2-4.jpg 3-4.jpg 4-5.jpg 5-4.jpg

Meer nieuws:

Sinterklaas

Lees meer

Elektrische bedrijfsauto's

Lees meer

Dag van de Techniek 2023

Lees meer