Transformatie Ooglijdersgasthuis

Voor onze opdrachtgever Plegt-Vos zijn wij in augustus 2020 gestart met het verzorgen van de elektrotechniek, PV panelen, intercominstallatie en domotica voor het transformeren van het monumentale Ooglijdersgasthuis naar appartementen en woningen. Daarbij ontstaan 5 bouwdelen, een parkeergarage en een prachtige binnentuin.

Het pand werd in 1892 gebouwd als oogziekenhuis naar een ontwerp van D. Kruijf. Het gebouw is in duidelijke neorenaissance stijl uitgewerkt, met zorgvuldige detaillering. In 1989 verhuisde het Ooglijdersgasthuis naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Het oude gebouw werd gekocht door de Hogeschool Utrecht. In 2011 verkocht de Hogeschool Utrecht het pand aan een investeringsmaatschappij. De nieuwe eigenaar wilde het gebouwencomplex oorspronkelijk als onderwijspand, kantoorruimte of als een hotel verhuren, maar deze opties vielen een voor een af. Uiteindelijk restte een herbestemming tot appartementen en woningen.

Stigho gaat deze unieke totaal verschillende woningen voorzien van elektrotechniek, PV panelen, intercominstallatie en domotica. Door de monumentale status van het pand en de unieke details, zijn de appartementen voorzien van bijzondere hoeken, extra verdiepingen, prachtige raampartijen en/of kapconstructies. Elk appartement beschikt over een eigen privé buitenruimte, een balkon of een dakterras in de kap. Het wonen in deze appartementen geeft een unieke sfeer.

Dit project wordt in bouwteamverband met o.a. Plegt-Vos en Bos Groep gerealiseerd door Stigho.


Terug naar overzicht

ooglijdersgasthuis-oude-pand-voorheen-1.jpg ooglijdersgasthuis-.jpg ooglijdersgasthuis-nico-kelvin-timo.jpg ooglijdersgasthuis-2-ingezoomd.jpg ooglijdersgasthuis-gang.jpg 1-3.jpg 6-2.jpg 4-2.jpg 7-1.jpg 14.jpg 18.jpg

Meer projecten in Woningbouw

Woonhuis Lienden

Lees meer

Verbouwing woonhuis

Lees meer

Woonhuis Polsbroekerdam

Lees meer