Stigho in het magazine Stedenbouw

In het magazine Stedenbouw wordt een mooi stuk gewijd aan het renovatieproject Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. In een prettige samenwerking met Dura Vermeer Van Ieperen waarin Stigho de rol als co-maker vervult, worden er 172 woningen gerenoveerd. Al deze woningen worden door Stigho voorzien van een nieuwe elektrotechnisce installatie conform de huidige NEN normeringen.

Daarbij is ook rekening gehouden met de brandwerende scheidingen in de woningen en worden daar waar nodig brandwerende inbouwdozen en doorvoeren toegepast. Daarnaast zorgt Stigho voor de rookmelders in de woningen, buitenverlichting die voldoet aan de eisen van het politiekeurmerk 'Veilig Wonen' en de verlichting in de brandgangen, evenals voor de verlichting in de bergingen en bijbehorende voedingskabels vanuit de woningen.

De Van der Pekbuurt, ontworpen door architect Jan Ernst van de Pek, stamt uit 1921. Het is één van de eerste tuinwijken in Amsterdam-Noord, die werd gebouwd ten behoeve van vooral de arbeiders in de scheepsbouwindustrie op de noordelijke oevers van het IJ.

Hier lees je het complete artikel in het magazine Stedenbouwe1-5.jpg e2-5.jpg e3-3.jpg

Meer nieuws:

Sinterklaas

Lees meer

Elektrische bedrijfsauto's

Lees meer

Dag van de Techniek 2023

Lees meer