Verbeteren 264 appartementen Graan voor Visch te Hoofddorp

Vanuit Dura Vermeer Heyma Bouw - Comaking Ymere hebben we opdracht gekregen voor het verbeteren van 264 appartementen, verdeeld over 5 flats op Graan voor Visch in Hoofddorp.

Allereerst worden de plafonds van alle bergingsgangen geïsoleerd voor de woningen erboven. Hierbij wordt een groot deel van de verlichtingsinstallatie vervangen. De gehele buitenschil van het pand krijgt een isolatielaag tegen de huidige gevel aan. Deze komt in delen aan, al voorzien van steenstrips, huisnummeraanduiding en beldrukker. Ook het hekwerk van de galerijen en de balkons wordt vervangen door een glazen afscherming.

In de woningen komt een nieuwe CV-installatie en een aanpassing op de MV. Voor deze beide installaties maken wij de nodige elektrische aansluitpunten. Het gas gaat uit de woningen en wij voorzien in een kookaansluiting (perilex) tot 11kW. De woningen zijn momenteel 1-fase uitgevoerd, wij vervangen hier alle groepenkasten voor een nieuwe 3-fase kast. De huidige audio-intercominstallatie vervangen we door een nieuwe handsfree video-intercom.

Met de eerste flat starten we na de zomervakantie, week 37. Elke 2 weken wordt een strang uitgevoerd, bestaande uit 6 woningen. De uitvoering in een strang duurt 10 dagen. Momenteel wordt er gekeken of we de volgende 4 flats in dubbel tempo uit kunnen voeren. In dat laatste geval zou het project tot eind 2020 lopen.

De afgelopen periode zijn door Ramon en Michel de eerste proefstrang uitgevoerd. Hier hebben zij meegedacht in optimalisaties om het project na de vakantie soepel te laten verlopen. De rapportages worden op tablets/smartphones in Autodesk BIM Field 360 ingevuld, waarmee deze direct digitaal vastliggen en voor de opdrachtgever inzichtelijk zijn. Ook kunnen bij deze rapportages foto’s worden geplaatst en mogelijke aandachtspunten voor anderen op het project worden aangegeven. De ander krijgt op zijn beurt ook een melding daarvan. De afgesproken uit te voeren werkzaamheden worden afgevinkt en bij de uitvoerder in de keet is op een scherm live de voortgang van het werk te zien.

De eerste 6 intercomtoestellen zijn ook vervangen en Ramon en Michel hebben zowel het nieuwe als het oude systeem tegelijk draaien op dezelfde buitenpost


Terug naar overzicht

knipsel-1.jpg gvv-plattegrond-met-nummers.jpg huisnummer-en-beldrukker.jpg vervangen-groepenkast.jpg vervangen-intercom.jpg

Meer projecten in Renovatie

Renovatie Activaa Accountants en Adviseurs

Lees meer

Renovatie Zorgwoningen Dordrecht

Lees meer

Stedelijk Museum Schiedam

Lees meer